mandag, maj 20, 2024

Bornholm|Camping|Aktiv ferie for hele familien|Campingpladsen hvor du slapper af

En lille og rolig plads. God til familier der ønsker nærvær og sammenvær. Centralt placeret til alle ferieoplevelserne på Bornholm

Børne-cykelruten til Ekkodalen på Bornholm

Skal du på camping og på cykelferie til Bornholm, er det en god ide at tage din egen cykel med.

På Bornholm findes der mange cykelstier og veje du kan cykle på. Din cykeltur behøver ikke være lang.

Bornholm har mange forslag til cykelture og du kan finde rigtig mange cykelruter og cykelstier for Børn og voksne. Cykelturen rundt på Bornholm kan være lang eller kort og der er masser af skilte til at vise dig vej.

Bor du på Aakirkeby Camping er det ikke svært at cykle. For den sydlige del af Bornholm er ganske fladt, så du kan cykle uden at få ondt i benene. Den korteste cykeltur er hen til Natur Bornholm eller over til Brugsen. Der er ikke langt for dig at cykle til disse steder og du kommer til at se og lære lidt om den bornholmske natur.

Du kan også have en cykelferie dag til stranden eller til Alminding. I Alminding kan du cykle rundt på tur, eller bare gå, for der er nogle steder som du bare må se, men som ikke er nemt at cykle til. På din cykelvej i skoven finder du det høje tårn der blev bygget da Kongen skulle på besøg. Tårnet kalder man også Rytter knægten. Hvorfor er en længere historie som jeg har skrevet til dig om længere nede. Men først skal du også vide, at du kan cykel til Ekkodalen. Her må man gerne råbe sjove ord, og måske gentager skoven dit ord eller laver et Ekko så Møller bliver til Øller. Prøv også med ”hvem er den klogeste af alle fugle”, ”Hvem synger bedst i tåge” eller ”hvad forvolder prinsesser smerter?”

Helt tilbage i 1851 var en kongen af Danmark på besøg sammen med sin kone. Kongen blev kaldt Frederik den syvende og kongens kone var Grevinde Danner. Bornholmerne var så glade for besøget, at de opførte et tårn af sten og kaldte det kongemindet i 1856. Når man stod i tårnet, kunne man se ud over hele Bornholm. Det var meget smukt, og alle Bornholmerne elskede det. Men der var bare lige det ved det, at Hans Rømer havde plantet en masse nye træer der blev højere og højere. Til sidst kunne Bornholmerne slet ikke se Bornholm.

Det var jo ikke så godt, for det var jo så smukt et udsyn. Heldigvis var det én som fik en god ide. Og der blev bygget et tårn oven på tårnet. Tårnet blev bygget af stål og var færdigt i 1899. Så når du besøger tårnet, besøger du faktisk 2 tårne. Et af sten og et af stål.

Kan du mon regne ud hvor hurtigt træer kan vokse? Lizette fik det til 43 år

Mon du stadigvæk kan se Bornholm fra Rytterknægten og Kongemindet? Eller er træerne igen vokset rigtig meget? Det er en hemmelighed indtil du har besøgt Bornholm og cyklet til tårnet i Almindingen der ligger 162 meter over havet.

God tur til skoven Almindingen, Ekkodalen og Rytterknægten

Steen og Lizette fra Aakirkeby Camping